Dom > izložba > Sadržaj
Kategorija proizvoda

Održavanje hidrauličnog podiznog stola

Wuxi Puxin Machinery Factory | Updated: Dec 04, 2017

U trenutnoj oblasti proizvodnje, to često uključuje prevoz roba i druga pitanja. Prilikom prevoza različitih dobara često se koriste pomoćni alati za utovar i istovar robe. Na primjer, pri transportu robe može se koristiti dizelski viljuškar, au utovaru i istovaru fiksne robe obično se koristi hidraulički lift i druga oprema.

Zbog toga, prilikom utovarivanja i istovara mnogih fiksnih roba, upotreba hidrauličnog podiznog stola može nam doneti mnogo pogodnosti. Oprema se uglavnom pokreće električnom energijom i podiže hidrauličnim sistemom. Prema tome, u stvarnom radu treba izbegavati nepravilno delovanje, kako ne bi uticalo na normalan rad.

Pored normalnog rada, tokom svakodnevne upotrebe, osoblje takođe treba da se pridržava odgovarajućeg održavanja. Glavni princip je prvo postavljanje prevencije, a oprema treba popraviti ili otkloniti u vremenu pre neuspjeha. Ovo može efikasno produžiti vijek trajanja hidrauličnog podiznog stola.

U svakodnevnom održavanju treba obratiti pažnju na čišćenje i pregled hidrauličnog podiznog stola kako bi bili sigurni da su komponente neoštećene. Tokom sedmične inspekcije, glavni je provera stanja svake veze na stolu za liftove. Istovremeno, provjerite dio zaptivača kako biste izbjegli problem curenja.

U tretmanu za čišćenje uglavnom očistite ključne komponente hidrauličnog podiznog stola, kao što su podizači, makaze, linije i cilindar za ulje, kako bi se izbeglo prašina i šargarepe koje utiču na normalan rad. Što se tiče zamjene hidrauličnog ulja, preporučuje se zamjena svake tri mjeseca. Ako je frekvencija niskog, ciklus zamene se može proširiti u skladu s tim.

Treba napomenuti da u stvarnoj upotrebi hidrauličnog podiznog stola moramo obratiti pažnju na održavanje bilansa robe i držati stol u istoj brzini što je moguće više. Ako se pronađe problem većih problema, operaciju odmah treba zaustaviti i profesionalno osoblje popraviti što je pre moguće.

http://www.pxslitter.com


Proizvodi
Slitting serije
izravnavanje serije
Stan čelika serije
Coil upender
Kontaktiraj nas
Tel: + 86-510-83208381
Mob: + 86-13951579100
Dodaj: 76 # Qianluo teret, Huishan District,
Wuxi, Jiangsu, Kina
E-mail: wxpx0510@163.com
Upit